Gyakran ismétlődő kérdések

A témák kifejtéséhez használja a jobb oldali “+” ikonokat.
Szolgáltatásunk ismertetése

A fotokonyv.fotoplus.hu weboldalon saját fényképeiből állíthat össze fotókönyvet, melyet mi legyártunk. Az elkészült albumot – futárszolgálat révén – saját otthonában veheti át, de természetesen szívesen fogadjuk a üzleteinkben is.

Fotókönyveink klasszikus fotóelőhívó technológiával, valódi fotópapírra készülnek, méghozzá kemény borítóval, amit Ön tervezhet meg. Könyvszerkesztő szoftverünk regisztráció és telepítés nélkül kipróbálható a főoldalon található DEMO gomb megnyomásával, szolgáltatásunk teljes igénybevételéhez azonban regisztráció szükséges.

Képfeltöltés
A Fotóim menüpont alatt található képfeltöltés funkció a fotókönyvhöz szánt képsorozat feltöltésére szolgál. A feltöltési sebesség az internetkapcsolat minőségétől és a képek méretétől függ, így a folyamat akár hosszabb időt is igénybe vehet (akár 10-20 perc). Egy adott képsorozathoz később bármikor tölthet fel további képeket a fotók hozzáadása gombbal. A szerkesztőszoftver kizárólag jpg kiterjesztésű fájlokkal dolgozik, egyéb képformátumokat nem fogad. Amennyiben technikai kérdése van, forduljon ügyfélszolgálatunkhoz. Előfordulhat, hogy a számítógépére telepített víruskereső beavatkozik az internetes képfeltöltésbe. Ilyen esetekben a képfeltöltés állapotát jelző sáv – teljes feltöltöttséget mutatva – azonnal felszalad, a képek feltöltése viszont még folyamatban van. Ha úgy tapasztalja, hogy a víruskereső szoftver (meg)akadályozza a képfeltöltést, a feltöltés idejére kapcsolja ki1, vagy próbálja meg úgy beállítani, hogy ne blokkolja az adatforgalmat.
A víruskereső szoftver kikapcsolásával járó kockázatokról érdeklődjön a szoftver gyártójánál.
Hány darab kép fér egy fotókönyvbe?
A fotókönyvbe helyezhető képek száma elrendezéstől és oldalszámtól függ. Az álló formátumú, 15×20 cm-s és 20×27 cm-s könyvekbe 60-180, a négyzet alakú, 20×20 cm-s könyvbe 40-100 fénykép kaphat helyet.
Szállítási és fizetési feltételek, határidők
A megrendelt fotókönyvek a megrendelés napját követő második munkanapon, 14 órától vehetők át üzletünkben. Futárszolgálat igénylése esetén a kézbesítés további egy napot vesz igénybe. A fizetés utánvéttel történik, a vételárat és a bruttó 1000 forintos szállítási díjat a futárszolgálat munkatársa veszi át a fotókönyv(ek) kézbesítésekor. Amennyiben a megrendelés 12 óra után, vagy munkaszüneti napon érkezik be szerverünkre, a leadás időpontjának a – megrendelés napját követő – első munkanap reggelét tekintjük.

Különleges alkalmakkor (pl. karácsony) előfordulhat, hogy a beérkező megrendeléseket nem tudjuk két munkanapon belül teljesíteni. Ilyen esetekben weboldalunk nyitóoldalán, illetve emailben tájékoztatást teszünk közzé.